All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

LJEPOTA JAPANA PREDSTAVLJENA U JEDNOM RESTORANU

loading...

LJEPOTA JAPANA PREDSTAVLJENA U JEDNOM RESTORANU – interaktivni restoran u Tokiju

Restoran prikazuje pravu ljepotu Japana, koji uz svoju veliku kulturnu baštinu uključuje i koncepte odlične kuhinje, pripreme hrane i dizajniranja enterijera. Ovo mjesto je toliko ekskluzivno da može ugosti samo devet ljudi i to dnevno.

Hrana se servira na keramičkom posuđu, dok je najinteresantniji dio da ono stvara projekcije na osnovu ponašanja osobe koja ga koristi. Ako je gost miran umjetnost će biti takođe. Prilikom iznenadnih pokreta, projektovane ptice će odletjeti.

Koncept koji stoji iza ovoga predstavlja razuzdanu prirodu svijeta koja se ponovo spaja u cjelinu. To znači da svaki tanjir koji je postavljen na stolu dovodi do pojave novog prirodnog fenomena. Poruka koja stoji iza ovoga jeste da se svijet konstantno mijenja od momenta do momenta i da ne postoje dva koja su potpuno ista.

Na primjer, sa usporenim pokretima, ptice i ribe mogu da se kreću u veoma blagim pokretima, dok će naglim pomjeranjem životinje brzo nestati, što samo po sebi predstavlja konstantnu promjenu u našem svijetu.

Tags: , ,

Related posts