Ugođaj za sva čula: fantastičan restoran iz Hong Konga


Tim Oulton, vizionar i osnivač kompanije za enterijer i namještaj koja nosi njegovo ime, uvijek se vodio strašću za kreiranjem inspirativnih prostorija gde ljudi mogu da se povežu te prožive najljepša iskustva. Restoran Gough’s on Gough je pravi primjer ove filozofije, jer ostavlja utisak relaksirajućeg, a opet sofisticiranog stila koji kombinuje i kontrastira paletu autentičnih materijala kao i ručne tehnike izrade.

Nakon što pređete prag restorana, imaćete osjećaj da ste prebačeni na sasvim drugo mjesto, daleko od stvarnosti. Cilj projekta jeste stvaranje zavodljivog ambijenta koji opija sva čula i obezbeđuje ultimativno romantično iskutsvo.

Upadljiv dizajn dvospratne prostorije ostavlja jak utisak na posmatrača, zahvaljujući mermernim crno-bijelim podovima i zidovima koji su dizajnirani u duhu rimskih motiva. U prizemlju se nalazi bar, kao i veličanstvene spiralne stepenice, prekrivene sa mermerom i mesingom. Kvalitetan mermer, sačinjen od mjesečevog kamena, porijeklom je iz Italije, i reflektuje nježan sjaj poput mjesečine, dok mesingane ograde aludiraju na prohujale epohe.Na drugom spratu je još jedan bar unikatne izrade, čiji je dizajn inspirisan Art Deco periodom.