Već šestu godinu popularni rijaliti program Zadruga je ostao najgledaniji program na ružičastoj televiziji. Uprkos svojoj popularnosti, vlasnik TV Pink se u poslednje vrijeme suočava sa linčom javnosti nakon dva velika zločina koja su se dogodila u Srbiji početkom maja. Ovi zločini su rezultirali smrću 17 osoba, a gotovo 20 je povrijeđeno.

 

Građani Srbije su u velikom broju izašli na ulice da protestuju protiv nasilja koje vlada u njihovom društvu i koje se često prikazuje na televiziji. Primarni zahtjev građana bio je ukidanje Zadruge. Na prijedlog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Željko Mitrović je pristao na ovaj zahtjev. Razlog za ovaj zahtjev bile su stalne prepirke i fizičke svađe koje su se događale na imanju u Šimanovaca. Glavni učesnik ove sezone bio je Zvezdan Slavinić, koji je osuđeni ubica i veoma agresivna osoba. Viđen je kako fizički napada druge takmičare u emisiji.

 

Prethodnu sezonu glavni učesnik bio je kriminalac Kristijan Golubović, koji je veliki dio svog života proveo u zatvoru. Evidentno je da je Mitrović ovu vrstu ljudi namjerno odabrao za učesnika. Mitrović je sada odlučio da ukine Zadrugu, a njegova supruga Milica, koja je poznata i kao velika šefica i urednica zabavnog programa na Pink televiziji, oglasila se na Instagramu kako bi najavila predstojeće superfinale. Ova objava izazvala je brojne komentare fanova, od kojih su neki izrazili zabrinutost da emisija Narod pita koja je ranije emitovana, koja je omogućavala gledaocima da postavljaju pitanja takmičarima, neće biti uključena ovog ljeta. Odgovarajući na komentar koji je izrazio ovakav stav, Milica je kratko uvjerila fanove da će emisija biti.