All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

LIJEPA I DINAMICNA KUCA NA SKLAPANJE

loading...

LIJEPA I DINAMICNA KUCA NA SKLAPANJE – ova dinamična kuća dizajnirana i izgrađena od strane Kaspera SOLS kao hobi prostor za njegovu majku

SOLS je dizajnirao ovaj paviljon neformalnom arhitekturom, kada ga je njegova majka zamolila da kreira neko mjesto u kojem može priređivati ​​zabave za prijatelje, kazališne predstave svojih unučića, slikati te meditirati. Garden House smještena je na samoj ivici jezera u vrtu roditeljske kuće ovog dizajnera. Kuća je napravljena od lokalne Douglas jele te samo na prvi pogled djeluje kao tipična vrtna šupa.

Međutim, arhitekt je razdvojio unutarnje grede i staklo konstrukcije od spoljnih drvenih zidova i metalnog krova, postavivši ih zatim na klizač. Zidni dijelovi u sredini mogu biti sakupljeni unutra i izvana kako bi dali različite rasporede interijera.

“Želio sam dizajnirati objekat sa puno fleksibilnosti, ukoliko je moguće, dizajn koji posjeduje fleksibilnost uredno složene odjeće”, rekao je SOLS. “Trebalo bi biti u mogućnosti sa pravom lahkoćom promijeniti raspored kuće kao što mijenjate garderobu kad god to poželite.”

Ova sklopiva kuća u sebi sadrzi krevet odignut od strukture mezazinom te mali crni kamin na drva u samom centru interijera. Prilikom lošeg vremena, zidovi mogu biti zatvoreni kako bi imali toplo i udobno gnijezdo sa vanjskim terasama sa obje strane.

 

Tags: , , ,

Related posts

UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA

loading... UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA – novi dekori unutrašnjih vrata proširuju mogućnosti za opremanje...