All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

PRELIJEPA KADA U OBLIKU MJEHURA

loading...

PRELIJEPA KADA U OBLIKU MJEHURA – moderno kupatilo više je od funkcionalne prostorije. To je mjesto na kojem se opuštamo nakon stresnog dana ili pripremamo za nove početke

Dizajn kupatila iz godine u godinu su evoluira kako bi se pojačao osjećaj prijatnosti i relaksacije. Kade i tuš kabine tradicionalnih oblika polahko padaju u zaborav, a na njihovo mjesto dolaze inovativna kreativna rješenja. Jedan od najnovijih projekata u svijetu kupatila jeste kada u obliku mjehura.

‘Bathsphere’ je providna staklena sfera koja zamagljuje granice među kupatila i spavaće sobe. Kreator je inspiraciju našao u podmornici sferičnog oblika koja je korištena za podvodna istraživanja na Bermudama od 1930. do 1934.

Sfera visi u zraku, zakačena za kabl podesive dužine.Služi prije svega kao kada, ali može biti i prostor za relaksaciju. Cilj Zukovskog bio je da kreira “prostor unutar prostora”, mjesto za odmor nakon radnog dana i bijeg od gradske buke. Kada je dovoljno prostrana da u nju istovremeno mogu komotno da stanu i dvije osobe.

Unutrašnjost kade opremljena je sa brojnim funkcijama – može da imitira kišu, kao i da podešava temperaturu, vlažnost, osvjetljenje, zvuke, pa čak i mirise. Pritom, viseća staklena školjka daje osjećaj bestežinskog stanja.

Uprkos trenutnim tehničkim problemima, ‘Bathsphere’ je projekat koji definitnivno ima puno potencijala, o čemu svjedoči i činjenica da već postoji veliki broj zainteresovanih kupaca.

Tags: , , ,

Related posts

UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA

loading... UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA – novi dekori unutrašnjih vrata proširuju mogućnosti za opremanje...

Leave a Comment

Top