All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

KUĆA KOJU MOŽETE RAZDVOJITI U SLUČAJU RAZVODA

loading...

KUĆA KOJU MOŽETE RAZDVOJITI U SLUČAJU RAZVODA –  nekadašnji partneri jednostavno bi mogli da odvoje svoj dio kuće i nastave život u zasebnom te potpunosti funkcionalnom domu

Na zanimljivu ideju da napravi kuću koje se može razdvojiti kada i par, došao je ekspert za pop kulturu Omar Kbiri. Sa povećanjem broja razvoda svake godine, Kbiri smatra da će njegov koncept dobiti na popularnosti, pogotovo u Belgiji, Portugalu i Mađarskoj u kojima su stope razvoda među najvećim u svijetu.

Kbiri se obratio arhitektama holandskog studija “OBA” koji su osmislili jedan novi dizajn kuća, nazvanih “Prenuptial housing”. Plutajući dom se sastoji iz dvije nezavisne strukture koje djeluju kao jedna cjelina.


Napravljene su od laganih karbonskih vlakana i drveta, a prefabrikovane strukture se kao u popularnoj igrici Tetris uklapaju jedna u drugu, a jednostavan mehanizam ih drži spojene.
“Kada se partneri razdvoje, i kuća se onda doslovno rastavi. A kako bi bilo lijepo da se zasebne cjeline jednog dana spoje kada nova veza procvjeta”, rekao je Ringoir.

Tim planira da napravi prototip kako bi testirali dizajn kuće, a prve narudžbine će početi da se primaju već početkom 2017. godine.

 

Tags: , , ,

Related posts