Mustafa Hurić je talentovani ulični pjevač koji nije imao lak život. Nedostaju mu čak ni najosnovnije potrepštine za preživljavanje, uključujući i krov nad glavom, pa je bio primoran da se nastani ispod zeničkog mosta. Nedavno je na Jutjub postavljen snimak Mustafinog nastupa, a iz opisa videa se vidi da se on muči da sastavlja kraj s krajem i da se suočava sa značajnim ekonomskim poteškoćama. Uprkos njegovim teškim okolnostima, Mustafin talenat blista u njegovoj muzici.

 

Marija Šerifović bila je duboko dirnuta pričom o mladiću što ju je navelo da krene u potragu kako bi otkrila njegov identitet. Njenu odlučnost da ga pronađe bila je podstaknuta željom da mu ponudi pomoć na bilo koji način. Mustafa je bio pjevač dok mu je djed bio živ, ali sada kada je punoljetan, to mu nanosi više štete nego koristi. Njegov talenat mu ne pomaže da priušti osnovne potrepštine, poput kuće i hrane. Nedavno su ga kamere snimile kako živi u šatoru ispod zeničke petlje, nakon što je izbačen iz stana zbog neplaćanja stanarine. Mustafa je u šatoru već šesti dan, i nažalost, ne nazire mu se kraj. Osjeća se beznadežno i ne zna kako da popravi svoju situaciju.

 

Mustafa se nalazi u teškoj situaciji jer nema podršku porodice ili prijatelja. Kao rezultat toga, on mora osigurati stalan posao kako bi osigurao da može priuštiti sebi osnovne potrepštine kao što su stan i hrana. Uprkos trenutnim finansijskim teškoćama, sanja o učešću na cijenjenom muzičkom takmičenju Zvezda Granda. Međutim, zbog svojih finansijskih ograničenja, on nije u mogućnosti da ovu težnju ostvari, unatoč uvjerenju da ima potencijal da stigne daleko u konkurenciji. Na sreću, Marija je izrazila želju da pomogne Mustafi da ostvari svoje snove. Ako neko ima način da kontaktira Mustafu, neka odmah javi Mariji.