Cijeli region sa velikom pažnjom prati sve detalje potrage za malom djevojčicom koje nema već šesti dan. Nakon što e detajno pročešljano okolno područje i malena nije pronađena raste bojazan da bi se mogao desiti najcrnji scenario. Miloš i Ivana Ilić, roditelji dvogodišnje Danke, čiji je nestanak majka prijavila u utorak u 13.45 sati, danas su ceo dan proveli u policiji, na daljem ispitivanju. Nadležno tužilaštvo je, kako navodi sagovornik Kurira, odobrilo vještačenje Ivaninog telefona kako bi se detaljno ispitali svi aspekti u vezi sa Dankinim nestankom i otklonile sve nejasnoće koje su bile prisutne.

Policija vrši vještačenje kako bi utvrdila da li su poruke i pozivi sa Ivaninog telefona namjerno izbrisani i koji su razlozi za to. U slučaju da su podaci izbrisani, organi za provođenje zakona će steći vrijedne uvide i uložiti napore da povrate informacije. Osim toga, nadležni pregledavaju dostupne snimke sa kamera za video nadzor i ispituju bazne stanice u blizini kako bi identifikovali sve osobe koje su bile prisutne na lokaciji gdje je djevojka nestala.

Danas oko 14 časova Miloš Ilić, otac mlade Danke, stigao je sa roditeljima u policijsku stanicu Bor na još jedan krug ispitivanja povodom nestanka ćerke. Zanimljivo je da se prethodne noći pojavio na Instagramu kasno uveče, dijeleći fotografiju svoje nestale kćerke i izražavajući kontinuirani optimizam za njeno sigurno otkriće. Međutim, od tada je deaktivirao svoj nalog na ovoj platformi društvenih medija.

U cilju bezbjednosti stanara, policija je u petak uveče izvršila preglede garaža, magacina i drugih objekata u Banjskom Polju, ali nisu pronađeni sumnjivi predmeti.

Prema nezvaničnim izvorima, Kurir saznaje da je policija ispratila Ivanu Ilić na lokaciju u Banjskom Polju kod Bora gde je danas nestala njena ćerka.

 

Inspektori su od Ivane tražili da pomno rekonstruiše sled događaja koji su doveli do nestanka nje i njene ćerke. Željeli su da ona pruži detaljan izvještaj o svakom koraku i pojedinostima koje su se dogodile prije incidenta. Majka je to postupila i dala preciznu uspomenu gdje su se oni nalazili neposredno prije i u vrijeme kada je njena kćerka nestala.

U današnje vrijeme policija ne samo da koristi tradicionalne metode potrage, već koristi i helikopterski nadzor za praćenje okoline Banjskog Polja. Neočekivani dolazak helikoptera stvorio je zbunjenost među lokalnim stanovništvom.

Znatiželja je izvukla stanovnike susjednih kuća napolje da budu svjedoci razvoja događaja. Helikopterska jedinica MUP-a Srbije izvršila je detaljnu pretragu iz vazduha, preleteći delove obližnje šume na maloj nadmorskoj visini. Putanja ih je vodila sve do livade na kojoj je Danka poslednji put primećena.

Istovremeno, druga helikopterska jedinica krenula je drugim putem, krećući se u suprotnom smjeru od mjesta nestanka djevojčice. Primarni fokus prvog aviona bio je usredsređen na oblast koja okružuje hor. Iako se činilo da će biti pročešljano i Borsko jezero, potraga nije išla u tom pravcu, potvrđuje naš pouzdan izvor.

 

Službenici reda danas su se vratili na lokaciju gdje je Danka posljednji put primijećena, opremljeni lopatama, kako bi izvršili još jedan detaljan pregled okoline oko ribnjaka i jame. Ove oblasti su pomno ispitane od prvog dana istrage. Tokom celog dana na terenu su bili i predstavnici Uprave kriminalističke policije, uz Bojanu Otović Pjanović iz Sektora za prevenciju kriminaliteta UKP.

Tokom prvog dana potrage za Dankom, aktivno su učestvovali članovi zajednice i pojedinci sa istinskom željom da pomognu. Ipak, prema mišljenju mještana, ovaj zajednički poduhvat možda je nehotice produžio trajanje potrage u Banjskom Polju.

Sa zajedničkim ciljem da se nestalo dijete što prije locira, napravljena je mala greška svih uključenih, iako niko nije očekivao posljedice koje će uslijediti. Vjerovalo se da je dijete možda slučajno negdje palo, što je navelo sve da krenu u akciju i pomognu nadležnima. Međutim, već peti dan, dijete je nestalo. Uprkos našim dobronamjernim naporima, naši otisci sada su razasuti po cijelom području. Ove radnje su preduzete sa najvećom iskrenošću, kako je rekao jedan od komšija.

 

Prema rečima stanara zgrade u Boru u kojoj žive Miloš i Ivana Ilić sa decom, prisećaju se da su majku i decu videli 26. marta. Međutim, ubrzo nakon toga pojavila se zabrinutost zbog nestanka devojčice. Od tada je porodica Ilić naizgled nestala, jer niko u zgradi nije prijavio da ih je video.

Prema rečima komšija, poslednji put su ih videli kada je Danka nestala. Ivana je tog dana napustila prostorije zajedno sa djecom i krenula prema rodnom Banjskom Polju. Trenutno je prijavljeno da se oni često zateknu u policijskoj stanici, na ispitivanju. Njihovo prisustvo u stanu ostaje neizvjesno, jer se tamo rijetko viđaju i nejasno je da li neko ostaje preko noći.

Prema riječima komšija, Iliće su opisali kao tipičnu i uravnoteženu porodicu. Miloš je zaposlen u MTS-u, dok je Ivana zaposlena na obližnjoj benzinskoj pumpi.

Tokom uviđaja, naš novinarski tim je otišao na radno mjesto majke djevojčice. Međutim, Ivanine kolege nisu bile voljne da se upuštaju u razgovor. Konkretno, jedna osoba je izričito odbila da da izjavu, a nakon predstavljanja novinarke iz našeg tima, šturo je rekla: „Nemam saznanja o ovom pitanju, molim vas da odete odmah“.

Druga koleginica nam je javila da je to zaista Ivanino radno mjesto, ali nažalost nisu uspjeli da se sastanu jer je Ivana već bila na porodiljskom odsustvu kada je nova koleginica primljena.

U Srbiji je 26. marta prvi put pušten u rad sistem „Pronađi me“, kao posledica nestanka Danke Ilić. Danka, Danka, nestala je u 13.45 sati. u naselju Banjsko Polje. Ona stoji na visini od 85 centimetara i posljednji put je viđena u ljubičastim pantalonama, maslinastozelenoj jakni i crnim patikama.

Oglasi