Poznatu pjevačicu Nedu Ukladen obuzela je tuga što se to naslućuje na cijelom području od Imotskog do Beograda. Pjevačica je nedavno kompletno renovirala svoju kuću u rodnoj Dalmaciji i tu već nekoliko sedmica boravi zajedno sa zetom, kćerkom i unukom. Neda je na Instagramu obavijestila svoje pratioce o značajnoj tragediji koja se dogodila u njenom domu. Nažalost, bliski prijatelj i voljeni saradnik proslavljene pop dive izgubio je život u saobraćajnoj nesreći. Prošle godine, Neda je imala zadovoljstvo da radi sa njim na svojoj najnovijoj pjesmi i da dočara njegovu ljepotu kroz fotografiju.

 

Naime, polje lavande o kojem je dugo pričala s ponosom isto je ono koje sada dijeli i s tugom u srcu. Pokojni fotograf Stipe Šurlin, koji je nedavno tragično preminuo u saobraćajnoj nesreći, snimio je ove prelijepe fotografije dok je snimao spot za pjesmu “Lavanda”. Bio je mlad i talentovan koji je imao strast prema fotografiji, svom kraju i porodici. Neda je izrazila duboku tugu i nevjericu, te uputila najdublje saučešće Stipinim voljenima, uključujući njegovu suprugu Petru, kćer i ostatak njegove porodice. Neda Ukraden i danas njeguje uspomene na njihovo dobro druženje i saradnju, jer su njeni zet i kćerka bili prisutni u ovom izuzetnom trenutku, dok su njeni fanovi dali podršku putem društvenih mreža.

 

Pjevačica je bila shrvana gubitkom prijatelja i ne može da shvati kako je njen mladi život tragično okončan. Pored duge karijere, Neda je dobila više priznanja i priznanja za svoj umjetnički poduhvat. Takođe je postigla izuzetna dostignuća izvan domena muzike, uključujući njen doprinos u izvođenju, vođenju televizijskih emisija i bavljenju humanitarnim radom. Neda Ukraden važi za uticajnu ličnost u balkanskoj muzičkoj sceni, poznata po svojoj iskrenoj prirodi, izuzetnom talentu i nepokolebljivom profesionalizmu. Njena muzika i nastupi uživo poslužili su kao izvor inspiracije i divljenja za čitavu generaciju muzičkih entuzijasta.

 

Oglasi