Zlatan Ibrahimović, je najbolji svjetski fudbaler,a donio je odluku da se povuče iz sporta i ode u penziju. Njegova posljednja utakmica završila je pobjedom Milana protiv Verone, ali je to bilo emotivno iskustvo za Zlatana jer je nakon toga pustio suze. Pomisao na to da više ne igra možda mu je teška, ali njegovi navijači i kolege članovi kluba priredili su mu nezaboravno ispraćaj.

 

Vrijeme Zlatana Ibrahimovića u fudbalskom klubu Milan je privedeno kraju jer mu je istekao ugovor. Navijači su bili iznenađeni kada su saznali da je on donio odluku da se povuče tek nakon završetka meča. Naime, ova odluka je donijeta preko noći, a uprkos svojoj reputaciji arogantnog i uobraženog, Zlatan je govorio o svom teškom odrastanju kao izbjeglici u Švedskoj. Podijelio je da je njegovo ponašanje je možda rezultat poniženja i ismijavanja s kojima se suočavao tokom svog djetinjstva.

 

Uprkos svom bogatstvu, njegov život je bio daleko od bajke jer se često suočavao s teškim situacijama u kojima mu novac nije mogao pomoći. U svojoj autobiografiji “Ja sam Zlatan Ibrahimović” ispričao je vrijeme kada mu se rodio prvi sin Maksimilio koji je, uprkos bogatstvu i slavi, počeo gubiti na težini umjesto da dobija. Iako su ga prijatelji i porodica pokušavali uvjeriti da je to uobičajena pojava za novorođenčad, Maksijevo zdravlje se i dalje pogoršavalo. Na kraju su ljekari otkrili da mu je potrebna operacija i odmah je hospitaliziran. Vidjeti svoju bebu zakačenu na cjevčice i inkubator za njega je bilo ogromno. Srećom, operacija je bila uspješna, a Maksi je odrastao i postao fudbaler poput svog oca.

 

Oglasi