Neptun, planeta koja simbolizuje duhovnost, maštu i intuiciju, započela je svoje retrogradno kretanje 1. jula, pridruživši se Saturnu i Plutonu. Na ovaj način će se nastaviti do 7. decembra, dajući dovoljno vremena za ponovnu procjenu. Kada govorimo o tome da je Neptun retrogradan, to označava promjenu u njegovom smjeru kretanja, čini se da se kreće unazad na nebu.

 

Astrolozi vjeruju da kada planete odu u retrogradno stanje, donose specifične energije i utjecaje koji utiču na naš svakodnevni život i lični rast. Retrogradni Neptun je, posebno, obično povezan sa introspekcijom, duhovnošću, maštom i intuicijom. Tokom ovog perioda, neko može da se udubi u dublje emocionalne i duhovne stvari, upuštajući se u introspekciju i kontemplaciju. Na ova 4 znaka najviše će da utiče:

Blizanac

Retrogradni Neptun negativno utiče na vašu desetu kuću, što dovodi do pogrešnih odluka na poslu. Postoji mogućnost da ćete morati da prkosite očekivanjima u vezi sa poslovnim projektom. Štaviše, tokom ovog vremena možete naići na značajna obećanja u vezi sa poslom koja na kraju ostaju neispunjena.

Riba
Vrijeme je da razbijete vlastite iluzije. Možda ćete vjerovati da su određene odluke potpuno ispravne, da biste kasnije shvatili da ste sami sebe obmanjivali. Suočavanje sa samim sobom na ovaj način može biti izazov, jer će vas natjerati da shvatite da mnoge stvari nisu onakve kakve izgledaju. Budite oprezni protiv infekcija i prehlada.

 

Strijelac
Neputn donosi haotične porodične odnose, koji uključuju nekonvencionalan odnos s jednim roditeljem koji će na kraju zahtijevati pojašnjenje. Osim toga, u narednim mjesecima možete naići na poplavu u vašem stanu.

Djevica
Smještanje Neptuna u vašu sedmu kuću sugerira otkrivanje iluzija u vezi sa vašim partnerom. Bilo da ste u braku ili u vezi, može postati očigledno da vaš partner nije bio iskren. Suočavanje sa realnošću će biti neophodno.

 

Oglasi