ZASTORI KOJI PRUŽAJU PRIVATNOST U SOBI – meki i elegantni materijali!

 

Zastori pored toga što estetski lijepo izgledaju daju vam mogućnost da kontrolišete sunčeve zrake, sjenku, ventilaciju kao i privatnost u sobi. Mnogo zastora ima letvice koje se mogu otvarati i zatvarati. Različite vrste zastora se prave od metala, plastike, drveta, platna ili proizvedenih materijala kao npr. lažno drvo.Neke od ovih ideja ćete zasigurno dodati u vaš enterijer.

Uspravni zastori se sastoje od vertikalnih letvica koje se rotiraju. Ovi zastori se nazivaju i šinske roletne zato što se letvice pomjeraju naprijed i nazad na šinama.

Venecijaneri imaju horizontalne i  preklapajuće letvice koje su ujedno povezane trakama tkanine ili kanapima, koji pružaju mogućnost  da podižete ili spuštate zastor. Letvice se mogu rotirati  skoro 180 stepeni, dozvoljavajući da tako prilagodite svjetlost u sobi ili da potpuno zamračite sobu.

Panelni zastori su vertikalni tip zastora sa velikim lamelama (panelima) koje se ne mogu rotirati  na način na koji se lamele kod uspravnih daju rotirati. Paneli se samo kližu do željene pozicije postavljeni na šinama.

 

Platneni zastori su svugdje i svima dostupni a mogu da tako jednostavno upotpune vaš prostor. Ovi zastori se još zovu i kotrljajuća sjenka, jer su napravljeni  od solidnog komada tkanine koja se uvije u valjak na vrhu prozora.

Oglasi