ZANIMLJIV DETALJ: NARANDŽASTO STUBIŠTE U MODERNOJ KUĆI – narančasto stubište vidljivo je kroz staklene zidove i izvan kuće

24a


Ova kuća sa narančastim stubištem projekt je arhitekta Martina Dulanta, i nalazi se u gradu Lima u državi Peru. Glavno obilježje ove kuće je spiralno, narandžasto stubište koje je kroz staklene zidove vidljivo i izvan kuće.

22a
Kuća je podijeljena na 3 glavna dijela: podrum, prizemlje i terasu. Prizemlje je malo odignuto iznad terena kako bi se napravio prostor za uske i dugačke prozore kroz koje dnevna svjetlost dopire do podruma.

23a
U podrumu se se nalaze 3 spavaće sobe sa privatnim kupaonicama te dnevnog boravka. Prizemlje je sa dvije strane omeđeno staklenim stijenama, i na taj način prizemlje se doima kao da je dio zelenog parka u kojem je kuća smještena.

25a
Prizemlje se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje, trpezarije, glavne spavaće sobe sa kupaonicom, te spavaće sobe sa kupaonicom.

moderno narandžasto stubište
Sprat odnosno terasa je dio kuće namijenjen uživanju. To je vanjski, otvoreni prostor koji sadrži dnevni boravak, trpezariju, prostor za roštilj, bazen i prostor za sunčanje i odmor.

26a

Oglasi