UREĐENJE POTKROVLJA: POGLEDAJTE OVO ODLIČNO RJEŠENJE ZA MALI PROSTOR – za funkcionalnu garsonjeru ili mali stan

Kako namjestiti stan u prostoru od samo 15 m², a da se iz njega izvuče maksimum? Još ako je u pitanju uređenje potkrovlja? Kreativan i inovativan namještaj koji ima više namjena rješava brojne probleme i pretvara običnu garsonjeru ili mali stan u sasvim funkcionalan prostor za život.
Ovaj primjer stana nas vodi u jedno pariško potkrovlje gdje je jedan tamni, zapušteni i zaboravljeni prostor pretvoren u sasvim funkcionalnu garsonjeru.

Dizajneri tvrtke Batiik Studio pronašli su super rješenje koje se može primjeniti u slično koncipiranim prostorima, te za uređenje potkrovlja.
Kuhinja na kraju prostora podignuta je na platformu da bi se stvorio prostor za spremanje kreveta. Krevet na kotačima se tokom dana smješta ispod platforme, te tako oslobađa prostor za dnevne i društvene aktivnosti. Po želji se može djelomično i izvući te pretvoriti u udobnu sofu. Ograda na rubu platforme takođe ima i ulogu stola, naročito kada je krevet uvučen pa se ploha stola rasklopi i udvostruči njegova površina.

Na kraju dana sve se to vrlo brzo i jednostavno transformiše u prvobitno stanje, a dnevni boravak u samo nekoliko koraka postane spavaća soba.

uređenje potkrovlja, uređenje malog stana

2a

3a

4a

5a

6a

Oglasi