SAVJETI ZA ODRŽAVANJE PEGLE – i njoj je potrebna redovita njega

Veoma je važno voditi računa i o rezervoaru za vodu pegla novijeg tipa, jer se u njemu može natkupiti kamenac, iako neke od njih imaju filtere tako da ne morate sipati destilovanu vodu. U vezi sa timobavezno pročitajte uputstvo za korišćenje nakon kupovine vaše pegle. Kako biste sprečili taloženje kamenca možete ispustiti preostalu vodu iz pegle dok je još zagrijana. U peglu uvek sipajte vodu prema uputstvu proizvođača.

U slučaju da se na vašem uređaju već nakupio kamenac predstavljamo vam  način uz čiju pomoć možete da ga uklonite.

48a

SAVJETI ZA ODRŽAVANJE PEGLE – krenite redom:

1. Prvo i osnovno je da je pegla isključena iz utičnice, nakon čega dolazi kreiranje rastvora od soli i sirćeta u omjeru jedan prema jedan, koju trebate zagrijavati na ringli dok se so ne istopi.

2. Tu tečnost zatim sipajte u rezervoar pegle i napunite otprilike njegove tri četvrtine. Blagim pokretima protresite aparat nekoliko minuta.

3. Treći korak je pražnjenje rezervoara za vodu pritiskom dugmeta za ispuštanje pare.

4. Poslije ovoga nekoliko puta isperite rezervoar sa čistom vodom kako biste očistili peglu od smjese za čišćenje. Ovako ćete potpuno ukloniti kamenac iz rezervoara i sitema za paru na pegli.

Peglu očistite odmah nakon upotrebe, dok je još vruća. Nikada nemojte korititi oštre ili abrazivne predmete kako biste očistili svoju peglu jer ćete tako vjerovatno trajno oštetiti ploču za peglanje.

savjeti za održavanje pegle

Oglasi