TAJNE KREČENJA KOJE ĆE SVAKI PROSTOR UČINITI VEĆIM – sigurno ćete se odlučiti za jedan od ovih savjeta!

Boja u detaljima na neobičnim mjestima

Da biste dali novi izgled vašim policama, prozoru ili nekom drugom neobičnom mjestu ili objektu taj zid obojite u neku od omiljenih boja, te na taj način ćete u potpunosti osvježiti taj dio prostora. Ukoliko imate manji hodnik na ulaznim vratima, zidove u njemu možete  obojiti tamnijom nijansom koju ćete postepeno posvetljivati kakao idete prema dnevnom boravku, i tako stvoriti osjećaj  širine.
dizajnidom

Kontrastni zidovi u različitim bojama

Iako se pojedinim dizajnerima enterijera ne sviđa ova ideja, dizajnerka Libi Langdon savjetuje da se  ne bi trebali bojati da upotrijebite smjelije boje u prostoru. Malo tamnija boja na jednom od zidova će učiniti da prostor izgleda dosta veći.

dizajnidom1

Detalji u sobi stopljeni s bojom zidova

U manjim prostorima mala dizajnerska igra može da učini dosta . Jastuci čija se boja slaže sa bojom lampe i stapa sa sličnom nijansom na zidovima ili zavjese koje odgovaraju stolčiću pružit će dizajnersku atmosferu malom prostoru.
dizajnidom2

Proširite prostor prugama

Pruge, prugice , odličan način na koji ćete osvježiti i urediti vaš dom. Pruge predstavlja još jedan način da se poigrate bojama koje mogu vizuelno da izduže ili povećaju prostor, u zavisnosti od toga na koji način postavite pruge. “Centimetre” prostoriji ćete dodati ako plafon obojite malo svjetlijom nijansom jer će na taj način prostorija djelovati viša i prozračnija.

Vintage mansion - bedroom

Oglasi