STOLICA KOJA SE KREĆE – uživajte dok ste u pokretu!

Ovo je veoma poseban dizajn stolica norveške kompanije “Varijer Furniture” osmišljen tako da prati vaše pokrete, bilo da se naginjete, okrećete ili ljuljate. Pokret je osnovni element tokom dizajna svakog modela ovih stolica koje vam pružaju slobodu kretanja čak i kada sjedite.
Potpora i naslon vrat koji se podešava pružit će vam potpunu relaksaciju i osjećaj nulte gravitacije kada se nalegnete, a anatomski oblik fotelje obezbjedit će prirodan položaj tijela kada sjedite.

uživajte u pokretu - stolica koja se kreće

Interesantnu stolicu nazvanu “Variable Balans” dizajnirao je Piter Opsvik . Njeno sjedište naginje karlicu unaprijed i podstiče tijelo da stoji u pravilnom položaju. Tako se aktiviraju i ojačavaju mišići abdomena i leđa da bi održali kičmu uspravnom, te se povećanjem ugla između gornjeg i donjeg dijela tijela, značajno poboljšava cirkulacija. Nakon nekoliko dana sjedenja na njoj, teško se vratiti klasičnim stolicama.

dizajnidom4

dizajnidom7

Ova prilagodljiva stolica je namjenjena za trpezarijski pult, radni sto ili čak klavir, tako da će lako pronaći mjesto u vašem domu. Posjeduje blago zaobljenu kružnu bazu koja omogućuje lagano njihanje stolice. Sjedište poput biciklističkog drži tijelo uspravnim, a sa nogama na podu veoma lako održavate balans, ili se  pak  klati ili okreće  za 360 stepeni.

dizajnidom3

Oglasi