DOM IZGRAĐEN GEOMETRIJSKIM PRAVILIMA IZ MATEMATIKE – Matematika predstavlja veliki dio naših života i sastavna je komponenta gotovo svake nauke

 

42a


Moderan dom koji vam predstavljamo izgrađen je pomoću geometrijskih pravila iz matematike, a konstrukcija mu je načinjena od nekoliko njenih osnovnih struktura. Arhitektura ove moderne kuće se sastoji od nekoliko geometrijskih volumena, dok je njihova zadnja strana potpuno zastakljena kako bi uklonila granicu između enterijera i eksterijera.

dom

 

Prednja fasada posjeduje nekoliko prozora i tako pruža veću privatnost porodici koja živi u ovom domu, zaklanjajući njegovu unutrašnjost od pogleda sa ulice. Različite ograde su rađene na parceli radi dodatne sigurnosti, što je dovelo do samog imena ove kuće, Fence House.

40a

 

Ulazni hodnik ima jedinstvenu karakteristiku u vidu prozora sa pogledom na vlasnikov  automobil. Ovaj prizor postaje čisto umjetničko djelo koje je uramljeno providnom staklenom površinom.

41a

 

Velika dnevna soba sadrži očaravajuću pejzažnu panoramu i mezazin iznad sobe na kojem se nalazi kućna biblioteka. U dječijoj sobi se mogu naći dva kreveta slična kući, koji djeci omogućavaju  lični prostor za svako od njih i čine da se u njima djeca osjećaju komfornije.

38a

Oglasi