SKROMNA KVADRATURA ALI ELEGANTAN DIZAJN – moderan, luksuzan i kompaktan životni prostor možda zvuči kao nešto što ne može biti kreirano ni u našim snovima

Arhitekt Paolo Martins dizajnirao je posebno uglađen i komotan stan koji zauzima 46 m2, iskoristivši najviše od svjetlosti i prostora koji su mu bili dostupni.

Smješten je u potkrovlju zgrade iz sedamdesetih godina prošlog vijeka, sa njezine strane koja je bolje osvijetljena nalazi se i balkon. Martins je maksimalno iskoristio ovakav raspored prostora pomicanjem glavne životne zone na sunčanu istočnu stranu stana.

Ovo mu je također omogućilo da balkon učini puno učinkovitijim spojivši ga sa zajedničkim dijelom životnog ambijenta. Da bi dodali više prirodnog svjetla, dizajneri su koristili ne samo standardne svjetiljke i lustere, već isto tako i strateški postavljene i skrivene komade rasvjete nalik onima iznad zidnih kuhinjskih jedinica.

Jedna od najvećih briga u ovako malom stanu je prostor za odlaganje stvari, a ovaj dizajn nudi puno prostora za skrivanje različitih predmeta, dok istovremeno održavaju i minimalistički izgled. Vrh kuhinjskih elemenata uključuje police na kojima mogu biti postavljeni začini kao i posuđe, odlaganje knjiga, košari ili kutija. Još jedna važna karakteristika modernog i uglađenog izgleda postaje nedostatak nepotrebnih sitnica i asesoara, što je dalo dodatni prostor za nekoliko strateški postavljenih akcenata.