EVO GDJE ĆE BITI NAJVEĆI AERODROM NA SVIJETU – kada pomislite na bilo koji aerodrom na svijetu, prvo što vam padne na pamet jeste velika gužva, redovi, i dezorijentiranost

Dizajnirana od strane arhitektice Zahe Hadid, inovativna zgrada terminala u Pekingu, za koju se tvrdi da evocira harmoniju i balans evidentan u kineskom pejzažu, a svojim bojama i materijalima predstavlja pravu ekspresiju vizualnog jezika koji je sastavni dio kineske kulture, bit će završena do 2019. godine.

Ova luksuzna zgrada, koja nimalo ne odstupa od ostatka ovog nevjerojatnog portfelja poznate Zahe Hadid, sastojat će se od odvojenih površina za domaći i internacionalni promet, a u svakom njenom dijelu bit će osiguran olakšan pristup, uprkos njezinoj ogrmnoj veličini od 700.000 m2.


Ukoliko ste zaintrigirani i željeli biste znati koliko košta izgradnja građevine ovakvih razmjera, možemo vam reći da je za ovaj zadatak, njegovu pripremu te provođenje, potrebno 12 milijardi dolara. Štoviše, moramo imati na umu razdaljinu između novog aerodroma te samog središta grada, pa je za prelazak ove prilično velike kilometraže morala je biti izgrađena pruga brze željeznice kako bi njome svi putnici s lakoćom mogli biti transportirani.

Novi pekingški aerodrom očekuje oko 100 miliona putnika svake godine, a sa svojom idealnom ponudom, inovativnim sistemom funkcioniranja te prelijepim izgledom, neće biti potrebno dugo prije nego što po prvi put dostigne ovu nevjerojatnu cifru.

 

Oglasi