ŠIK I MODERNI DIZAJN – nordijski način uređenja enterijera !

Nordijski dizajn svoj fokus stavlja na jednostavnost, minimalizam i funkcionalnost. Ovaj dizajnerski pokret  je osnovan pedesetih godina prošlog vijeka. Najbolja stvar kod nordijskog dizajna jeste što svako može da unese nešto od ovog klasičnog izgleda u svoj dom . Sigurno je da uvijek možete pronaći inspiraciju da biste uvrstili  ove elemente u vaš lični stil enterijera.

dizajnidom5

dizajnidom7

Nordijski uticaj je procvjetao u svakom elementu savremenog dizajna, od vizuelne umjetnosti, tipografije do arhitekture, namještaja i kućnog dekora. Jedninude klasično bijele i prirodne unutrašnjosti, prepoznatljive iz magazina kompanije IKEA, dok drugi predstavljaju širu definiciju nordijskog dekora sa svjetlim i raznobojnim motivima.

dizajnidom8

Igranje sa teksturama prilikom dekoracije je podjednako interesantno, kao eksperimentisanje sa raznim bojama. U skoro svim švedskim stanovima, boje su uglavnom u tamnijim tonovima, obogaćene  teksturama, dok u ovom slučaju lampe, tekstili na krevetima i sofama, tepisi, oslikavaju stvari interesantnim.

dizajnidom10

dizajnidom9

Oglasi