NAJNOVIJI TRENDOVI ZA 2017 GODINU – arhitektura koja će svakoga oduševiti!

Industrijski izgled je popularan i tokom slijedeće godine, sa nešto ublaženim i modernijim izgledom. Bijele gipsane obloge za metalne elemente postaju vreli trend u sferi arhitekture, posebno kada se  govori o osvetljenju, namještaju i gelenderima . Dodatak gipsa će dati vašem domu  dozu smjelosti i u potpunosti promijeniti vizuelni efekat mesinga ili nikla.

dizajnidom

dizajnidom5
Terakota i pluta  se  opet vraćaju u modu, sa novim izgledom i  funkcijom.  U kuhinjama do izražaja dolaze glomazne terakota pločice, a u dnevnim sobama, možete ih koristiti u prostoru oko kamina. Oštećene ivice, sa izblijedelim detaljima su nešto što vam je potrebno za  ovakav dizajn prostora.

dizajnidom4

dizajnidom2
Umjesto jarko bijelih kuhinja koje su bile IN proteklih nekoliko godina, mat crni dizajn je ponovo zauzeo svoj tron. Kod uređenja kupatila keramika je idealan partner za  prirodni izgled.

dizajnidom3

dizajnidom1

Trendovi inspirisani putovanjima mogu se primjeniti u novom svjetu dizajna, u vidu egzotičnog namještaja, specifičnog wellness prostora. Kvalitetno drvo je izuzetno popularan izbor za tuš , kade i kabine, te za podove i zidne panele. Tamo gdje to prostor dozvoljava, treba unijeti prirodu u enterijer, velikim saksijama sa zelenilom. Naime puzavice sijledeće godine ulaze unutar naših domova, a posebno u  kupatila.

Oglasi