ŠARM KOJI NUDI NEPORLAZAN ART DEKO STIL – za one koji žele glamur!

Stil art deko koji je  stvoren između dva velika svjetska rata kao pojednostavljenje dotadašnjih kitnjastih stilova, i danas ima svoje vjerne poklonike. Prikazat ćemo  vam stan u art deko duhu koji i dalje inspiriše svjetske dizajnere, arhitekte i ličnosti kojima je pretrpanost prostora suvišnim detaljima postala pretjerana, a elegancija je stavljena u prvi plan.
Predstavljamo vam stan u Ukrajini koji je dizajnirao kijevski arhitektonski biro “Dream Design Studio”. Korištene su osnovne linije art dekoa- sjajan materijal,čiste boje, jednostavne linije , čime je uspješno spojena elegancija i namještaj iz pedesetih godina prošlog vijeka.

dizajnidom10

dizajnidom11

Po čemu se ovaj art deko stil izdvaja?

Osim toga, materijali koji sjaje i skulpturalni arhitektonski elementi su upotpunili ovaj lagani dizajn. U kući koja ima 4  sprata, dnevni boravak i trpezarija su smješteni u prizemlju, dok su spavaće sobe i radni prostor smješteni na gornjim nivoima .

Za stil art deko mora se priznati da je testament novih tehnologija i napretka. Po prvi put se ističu materijali kao kao što su bakelit, keramika  i uglačani hrom. Ovaj prostor krasi tako maštovito urađena tavanica, namještaj presvučen toplim svilenim somotom.

art deko stil

dizajnidom9

Oglasi