OD GARAŽE NAPRAVITE PREFINJEN STAN – kada ideja postane stvarnost!

Tereza Sape poznata italijanska arhitekta je izvela sjajan poduhvat i od zapuštene garaže u francuskom gradu Bordou stvorila glamurozan i  prefinjen životni prostor. Postojeću zgradu je podijelila na dvije glavne zone koje predstavljaju privatan i  javan  prostor.

U privatnom dijelu arhitektica je sve prilagodila uživanju vlasnika i njihovom opuštanju u tišini i  miru. U velikom prostoru namjenjenom za rekreaciju i odmor, pored stepeništa koje vodi ka dvorištu, smještene su knjige u specijalno pravljenim policama.

dizajnidom16

Unutrašnjost garaže ima  čak i bazen,  u kojem se nalazi i teretana i kupatilo. Malo dalje smješten je garderober, kroz koji se dolazi  do glavne spavaće sobe. Neuobičajen raspored prostorija je veoma praktičan te  pruža vlasnicima potpunu udobnost.

dizajnidom15

Prefinjen stan sa daškom luksuza

U vinskom podrumu su zamijenjene uobičajene police za flaše okruglim otvorima različitih dimenzija prečnika, da bi se razbila jednostranost površine. Ti kružni otvori se nastavljaju na tavanici gdje predstavljaju mjesta za osvjetljenje.

Kupatilo je dizajnirano poliranim betonom i lineranim odvodom, a osvjetljeno je niskim zidnim svjetlom. Tuš ima najnoviju tehnologiju sa takozvanom kišnom i ručnom ručicom, koji mu daju industrijski izgled.Na gornjem spratu smješten je rekreativni prostor sa stolom za ping pong, sa kojeg se vidi unutrašnje dvorište. Njegov zid i roletne su u jakoj crvenoj boji koji podstiču sportski duh.

prefinjen stan i luksuz

dizajnidom14

Oglasi