Policija i vatrogasna služba Hjustona potvrdili su da je večeras došlo do pucnjave u crkvi pastora Joela Osteena u Lakewoodu.

Kako je saopšteno iz policije, uviđaj je još u toku i apeluju na sve da se klone tog područja. Obavijestili su nas da će više detalja biti saopšteno naknadno.
Prema izvještajima, napadača je uspješno savladao i nakon toga pucao pripadnik policijskih snaga.

Svjedok koji je bio prisutan u crkvi tokom pucnjave spomenuo je da je čekao da počne služba na španskom jeziku kada je iznenada čuo nekoliko pucnjava.

Početni fokus evakuacije je davanje prioriteta sigurnosti žena i djece, kao što je prikazano na najnovijim snimcima. Status povređenih civila u ovom trenutku ostaje neizvestan.

U Hjustonu u Teksasu, u okrugu Harris, nalazi se poznata crkva Lakewood koju vodi Joel Osteen. 86% Amerikanaca se slaže da su masovna pucnjava ozbiljan problem. Ovo mišljenje izaziva debatu oko Drugog amandmana, sa heštegovima kao što su #2a i #2ndAmendment koji se koriste za izražavanje različitih mišljenja. Međutim, Nacionalno streljačko udruženje (@NRA) nudi posebnu perspektivu, tvrdeći da oružje nije samo po sebi odgovorno za smrt, već su ljudi ti koji jesu. Prema njihovom jedinstvenom rezonovanju, ovo implicira da je vatreno oružje nepotrebno. Usred ovog diskursa zazivaju se imena Isusa i Boga, dodajući još jedan sloj složenosti razgovoru.

Tačno u 15 sati po lokalnom vremenu, po naređenju crkvenog službenika, muškarac je dobio instrukciju da počne da trči.

Prema izvorima Srbija Danas, Kurir i M.A.