U zabačenom selu na zapadu Aljaske, polarni medvjed je progonio lokalne stanovnike, što je tragično rezultiralo gubitkom mlade majke i njenog jednogodišnjeg sina.

Prema policiji, polarni medvjed je ušao u zajednicu Wells na zapadnom poluotoku Seward i počeo divljati, na kraju napao Summer Majomik, 24-godišnju stanovnicu St. Michaela na Aljasci i njenog jednogodišnjeg sina , Clyde Ongtovasruk, u blizini škole. Kao odgovor na ovu alarmantnu situaciju, hrabri lokalni stanovnik je preduzeo akciju i smrtonosno ustrijelio medvjeda dok je bio usred napada na ženu i dijete.
Prema riječima Austina McDaniela, glasnogovornika policije Aljaske, tokom istrage je otkriveno da su se majka i njen sin u vrijeme napada šetali u blizini škole i klinike.

Prema “CBS News”, Wells je mala zajednica od oko 150 osoba, koja se nalazi nešto više od 150 km sjeverozapadno od Nomea. Primarni stanovnici ovog područja su Inupiaci, koji su starosjedioci Aljaske.

Slučajevi smrtonosnih susreta sa polarnim medvjedima bili su rijetki u nedavnoj prošlosti u ovoj regiji. Žena je izgubila život od polarnog medvjeda 1990. godine u selu Point Lay, koje se nalazi u sjevernom dijelu Walesa. Naknadna analiza biologa pokazala je da je medvjed pokazivao indikacije teške gladi.