PRELIJEPA ŠTAMPANA FASADA ZGRADE EVROPE- 3 D tehnologija čini čuda !

Ova impresivna 3D fasada ulaza u modularnu Zgradu Evrope u Amsterdamu je kreirana u čast preuzimanja šestomjesečnog predsjedavanja Holandije Evropskom unijom. Inspirisani jahtama u marini dvije kompanije “Heijmans” i “DUS Architects” napravile su reljefnu bijelu fasadu i to pomoću procesa 3D štampanja. Fasada sliči jedrima te je obogaćena programiranim osjvetljenjem u boji  njene firme “Philips” i plavim klupama napravljenim istim metodom 3D štampanja.

dizajnidom15

printana fasada zgrade

01.januara 2016. Luksemburg je predao Holandiji predsedavanje Unijom . U slijedećih 6 mjeseci, internacionalni sastanci će se održavati  u Zgradi Evrope,rasklopivoj i  modularnoj strukturi koja može da ugosti oko 17.500 učesnika.

3D štampana fasada i postavljene klupe omogućavaju interakciju prolaznika sa zgradom. Prelijepo je vidjeti prolaznike kako sjedaju u fasadu.Na taj način postaju javno mjesto za okupljanje. Svaka klupa se savršeno uklapa u udubljenja u zidu zahvaljujući preciznom procesu 3D štampanja i kompjuterskog dizajniranja . Reljefne šare na fasadi su napravljene od različitih oblika koji predstavljaju raznolikost i povezivanje zemalja EU.

dizajnidom16

Oglasi