OVO JE KUĆA OD KARTONA KOJA MOŽE DA TRAJE I 100 GODINA – evo šta je čini takvom!

Dizajneri jednog holandskog studija “Fiction Factory” su proveli čak četiri godine usavršavajući dizajn veoma čvrste i izdržljive kućice od kartona za koju garantuju  da može da traje i čitav vijek.
Nazvana je “Wikkelhouse”,a  napravljena je od čvrstih kartonskih panela koji su lijepljeni jedan preko drugog netoksičnim ljepkom. Paneli se u svega 24 sloja obmotavaju oko ogromnog kalupa, a kao rezultat nastala je čvrsta i relativno dobro izolovana struktura površine pet kvadratnih metara. Njen dizajn je moderan i jednostavan.

KUĆA OD KARTONA
KUĆA OD KARTONA


Svaki segment – modul, težak je pola tone . Moduli se kombinuju tako da stvore strukturu željenih dimenzija za koju nema potrebe graditi temelj. Njen modularan dizajn omogućuje prilagođavanje željama kupca po pitanju rasporeda kao i dimenzija,te i jednostavnuu i brzu izgradnju.
Nakon isporuke modula, omogućeno je brzo sklapanje kuće posebno u poređenju sa tradicionalnim načinom izgradnje. Za spajanje modula potrebno je samo jedan do dva dana. Moduli se prekrivaju vodootpornim zaštitnim slojem a njena struktura se kompletira fasadom od drvenih letvica.

Oglasi