KUĆA ČIJI OBLIK PODSJEĆA NA PIRAMIDU – zbog neobičnog oblika enterijer je zaista poseban!

Kuća u obliku piramide je zanimljiv projekat. Ova kuća se zagrijava upotrebom geotermalnih voda – tako što su u podovima ugrađene cijevi koje obezbjeđuju da temperatura u domu bude ugodna  tokom cijele godine. Strujom se snabdjeva iz obližnje geotermalne stanice,a topla voda dolazi iz prirodnog izvora tople vode, a hladna izvorska voda je direktno iz bunara.
Kuća je asimetričnog oblika i sastoji se od dva volumena u obliku piramide koja veže prizemni ulazni hodnik. Svjetlo drvo i bijeli zidovi dominiraju enterijerom te ga čine prijatnim i prostanim.

U jednom dijelu kuće je smješten dnevni boravak otvorenog tipa sa kuhinjom i trpezarijom. Trouglasti prozori obezbjeđuju mnogo prirodnog svjetla i pružaju veoma poseban i  interesantan izgled prostoriji.
Drugi dio kuće predstavlja prostor za spavanje, sa tri male spavaće sobe smještene u prizemlju. Ono što kod ove kuće ostavlja bez daha je prostorija iznad soba. Smještena u staklenom vrhu piramide, iz nje se pruža zadivljujući panoramski pogled na okolno zelenilo i polarnu svjetlost.

 

Oglasi