NAPRAVITE VISEĆU JELKU – veoma zanimljiva jelka koja lebdi!

Ukoliko su vam dosadile tradicionalne novogodišnje jelke i želite neku impresivnu ideju koja će oduševiti vaše ukućane i goste, pogledajte kako da na veoma jednostavan način napravite dekorativnu lebdeću jelku.

Potreban materijal:

Deblji karton (većih dimenzija )
Farba u spreju
Kanap
Makaze
Metar
Zelena lepljiva traka
Silikonski konac
Silikonski ljepak
Metalna kuka za kačenje
Novogodišnje kuglice i lampice

Način izrade:

1. Izrežite koncentrične krugove na kartonu

Stavite karton na ravnu površinu. Pomoću čiode pričvrstite jedan kraj kanapa na centralni dio kartona. Mjereći od centra, napravite oznake markerom na svakih 5 centimetara, a onda  pomoću kanapa iscrtajte koncentrične krugove na obilježenim mjestima. Makazama isijecite krugove.

2. Ofarbajte krugove

Sprejom obojite jednu stranu jelke u tamniju nijansu zelene boje. Pospite šljokicama i ostavite da se suši. Ponovite isto i sa drugom stranom kartonskih krugova, sa tim što ćete ih ofarbati u nešto svetliju nijansu zelene . Oblijepite ivice krugova zelenom trakom.

3. Okačite jelku

Učvrstite na plafonu metalnu kuku na kojoj će biti okačena jelka. Napravite 8 rupica na svakom krugu i provucite po silikonski konac kroz svaku, redajući krugove na jednakim rastojanjima od manjih prema većim. Silikonskim ljepkom učvrstite krugove da ne sklize niz konac.

4. Ukrasite jelku

Ukrase možete napraviti sami ili  okačiti one kupovne. Postavite novogodišnje lampice na jelku, a za još bolji  efekat osvjetlite jelku lampom.