EVO KAKO IZGLEDA MODERNA KUĆNA SAUNA – prostor koji je veoma teško napustiti

 


Za slučaj da tražite način opuštanja i popravljanja ličnog zdravstvenog stanja, ali i dodavanja luksuzne karakteristike vašem domu, razmotrite ugradnju vlastite saune. Predstavljamo vam nekoliko savjeta kako da izaberete pravu saunu za sebe. Prvo što morate da uradite jeste odlučite da li želite spoljnu ili unutrašnju saunu. Enterijerne saune su puno češće, ali i one namenjene eksterijeru su idealna opcija u slučaju da nemate dovoljno mesta unutra.

Boravak u sauni pomaže da izgledate mlađe i ova vrsta kupatila je idealn način da to postignete. Kako starimo, puno više mrtvih ćelija se nagomilava u porama naše kože i ona godinama postaje sve manje elastična. Samo nekoliko tretmana u sauni poboljšava krvotok u koži što pospješuje rast nove kože i takođe uklanja  nagomilane mrtve ćelije koje su se prethodno nakupile. Ulja, koja su prirodni ovlaživači te antibiotici prisutni u našoj koži, postaju mobilisana i aktivirana upotrebom saune.

Saune pomažu i u gubitku kilograma. Terapija u sauni je idealan način za mršavljenje, sa minimalnim trudom. Za vrijeme kupanja u sauni, otkucaji srca se povećavaju spontano zbog prisustva suhe toplote. Određeni proračuni tvrde da je dvadesetominutna sesija u saunama dovoljna za gubljenje više od 500 kalorija.

Oglasi