Kada je u pitanju astrologija i veze, odabir partnera isključivo na osnovu njegovog horoskopskog znaka možda nije najefikasniji način da se osigura uspješan brak.

Obrazloženje iza ovog vjerovanja je da se oni rođeni u znaku Riba često mogu naći u nezdravim vezama. Uprkos tome što su poznati po svojoj empatiji i pronicljivosti, muškarci Ribe često završe s partnerima koji ne prepoznaju i ne cijene ove osobine divljenja. Kao rezultat njihove povjerljive prirode, muškarci Ribe su skloni preuzimanju odgovornosti za probleme u vezi, što dovodi do osjećaja neizvjesnosti i nesigurnosti.
Djevice posjeduju izvanrednu sposobnost da prikriju svoju nesigurnost i zavist, ali kako vrijeme prolazi, ove ranjivosti se neizbježno otkrivaju, posebno kada se osjećaju sigurno u svojoj vezi. Njihova sklonost kontroli i manipulaciji situacijama čini ih neprikladnim za brak. Pojedinci Bikovi daju prioritet svojim karijerama, često stavljajući svoj posao iznad supružnika i djece. Njihova posvećenost i osjećaj odgovornosti prema poslu su za svaku pohvalu, čak i ako to znači žrtvovanje kvalitetnog vremena sa svojom drugom osobom. Unatoč marljivoj radnoj etici, poznati su po svom šarmu i popustljivim sklonostima, kojima šarmiraju svoje partnere. Prema Luftici, muškarci mogu obasipati svoje žene ekstravagantnim poklonima i komplimentima, ali ne mogu svojim ženama pružiti najdragocjeniji dar svih vremena.


Za mnoge žene vrijeme je najvrednija roba koju mogu dobiti od svojih najmilijih. Međutim, postoje astrološka vjerovanja koja sugeriraju da su određeni horoskopski znakovi neprikladni za brak, a među njima su i žene Bik. Nezavisne i samodovoljne, žene Bikovi se ne oslanjaju na svoje partnere za emocionalnu ili finansijsku podršku i nisu sklone traženju naklonosti. Ovo može biti teško za partnere koji žude za osjećajem da su potrebni. Ako budu izdane ili povređene, žene Bikovi će otići bez oklijevanja. Biti u braku sa ženom Bikom zahtijeva stalnu budnost njenih postupaka i ponašanja. Žene Ovnovi su, s druge strane, navikle da budu na čelu. Posjeduju veliku količinu zagona i energije, što im omogućava da ubrzano ostvaruju svoje ciljeve i dugoročne planove. Žene Škorpije, poznate po svom šarmu i nepredvidivosti, imaju tendenciju da budu impulsivne u svojim vezama i mogu pokušati mikroupravljati svojim partnerima.

Žene Škorpije posjeduju snažan osjećaj vlastite vrijednosti i ne prezaju od preuzimanja odgovornosti u svojim vezama. Oni čvrsto vjeruju da imaju pravo uspostaviti vlastiti skup pravila, pa čak i preuzeti vodeću ulogu u svojoj zajedničkoj zajednici. Međutim, ako im se da previše slobode, mogu postati izuzetno utjecajni, što može dovesti do potencijalnih sukoba, pa čak i neugodnosti. Žene Škorpije nisu brze na kompromisima, ne zato što im nedostaju vještine pregovaranja, već zato što su snažno privučene vlastitim preferencijama.

Oglasi