MIRIS JESENI I U VAŠEM DOMU

Prikupiti češere/šišarke u obližnjem parku i donesite koliko god poželite., jer ih ne morate plaćati. Ovaj projekt u suštini traje između 4 i 6 sedmica, jer je češerima/šišarkama potrebno  vremena da upiju miris cimeta koji će potom vaš dom učiniti još ugodnijim i toplijim.

18a

Što vam je sve potrebno:

  • Češeri/šišarke
  • Aluminijska folija (ali nije obavezno)
  • Flašica sa prskalicom
  • Eterično ulje s mirisom cimeta
  • Pleh
  • Velika plastična vrećica koja se može zatvoriti

Upute za rad:
Na aluminijsku foliju ili pleh postavite češere. Poredajte ih tako da između njih bude malo prostora. Stavite svoj pleh u pećnicu, koju ste prethodno zagrijali na 200 stepeni. Neka šišarke ostanu u pećnici oko sat vremena. One će se do tada otvoriti, i na taj način ćete iz njih izbaciti sve insekte ili bilo koje bakterije koje su ih možda napale. Kada ih izvadite iz pećnice, ostavite ih da se u skroz ohlade.

16a

Ohlađene šišarke stavite u veliku vrećicu koja se može zatvoriti, pa je čvrsto zatvorite.

Stavite par kapi eteričnog ulja u malo vode i u svoju bočicu sa prskalicom, protresite i potom poprskajte svoje šišarke. Zatvorite vrećicu pa je protresite . Otvorite vrećicu i onda poprskajte šišarke još jednom, zatim ponovo zatvorite vrećicu i protresite je.

17a

Jednom sedmično je protresite kako bi se miris ravnomjerno rasporedio.

Kada ih izvadite po isteku roka, stavite ih u hodnik, dnevnu sobu ili bilo koju drugu prostoriju koju želite osvježiti jesenjim čarima. Vaš dom će mirisati lijepo i sigurni smo da ćete još više uživati u njemu.

Oglasi