MALI STAN SA VELIKIM IDEJAMA – ovdje je svaki centimetar dobro iskorišten

 

Ako se pitate kako u ovako malom stanu koji po kvadraturi odgovara garsonIjeri, stanu  kuhinja, kupaonica, spavaća soba i mala trpezarija – rješenje je krajnje jednostavno. Neophodno je samo da imate samo malo visočiji plafon pa da u malom stanu napravite platformu na kojoj će se nalaziti krevet, a u podnožju iste, smjestite kupaonicu i kuhinju.

mali stan sa odličnim uređenjem

 

Dnevni boravak ovog stana ne ostavlja prostora za glomazan namještaj, pravo rješenje je pronađeno u vidu drvene tatami klupe koja je smještena od zida do zida, u prostor ispod prozora. Plafoni su visine 3,3 metra, što je ostavilo baš toliko prostora da se u okviru ove jedinice napravi mezanin na koji će biti postavljen krevet.

43a   42a

 

Trpezarijski stol ima višenamjensku funkciju – može biti stol za kojim ručate ili kada je to neophodno, stol za kojim radite. Sve zavisno o položaju u koji ga postavite.

44a   41a

 

Pomislili biste da su kuhinja i kupaonica izuzetno mali. Ali kada pogledate fotografije uvjerit ćete se da kuhinja posjeduje sve elemente, a kupaonica je također dovoljno prostrana. Jednostavnost karakteriše čitav ovaj interijer i čini ga udobnim i komfornim bez obzira na veličinu kvadrature.

40a  45a

Oglasi