LJUDSKA ANATOMIJA KAO INSPIRACIJA ZA KANCELARIJSKI DIZAJN
Kancelariju ove  firme je dizajnirao Setter Architects studio a je smještena u izraelskom gradu Ra’anana.

Nova kancelarija kompanije Algotec Office zauzima tri sprata veće zgrade a svi njeni nivoi povezani su enterijernim stepeništem. Stepenište je privatno i koriste ga samo zaposleni kako bi komunicirali jedni sa drugima. Ovaj prostor poseduje industrijski dizajn koji oponaša oblik i strukturu ćelija ljudskog tkiva.

Elementi kao što su ćelije, tkivo te kičmeni stubovi predstavljaju bazu ove kancelarije. Drvene pruge formiraju opnu staklenih zidova i djeluju kao rebra grudnog koša.

Glavni cilj arhitekata pri izradi ovog projekta bio je da prevedu elemente čitave ljudske anatomije u jedinstven arhitektonski jezik koji bi trebalo da izgleda svježe i pruža osjećaj koji je istovremeno prijatan i komotan, baš kao kod kuće.

Generalno pravilo, kancelarija održava fin balans među zajedničkih i privatnih prostorija, kao i između društvenih i idnividualnih površina takođe. Ova pravila su primenjena na sva 3 sprata, od kojih svi uključuju kombinaciju društvenih i privatnih odjeljaka za odmor, prostorija za sastanke te radnih površina.

Oglasi