KUĆA KOJA SE MOŽE RAZDVOJITI NAKON RAZVODA – projektovana posebno za ove slučajeve!

Ova nesvakidašnja konceptualna kuća će sada moći da spasi muke oko podjele nekretnine što je problem svih parova koji odluče da ne žive više zajedno. Nekadašnji partneri bi mogli veoma jednostavno da odvoje svoj dio kuće i nastave život u odvojenom i u potpunosti funkcionalnom domu.
Na ovu kontroverznu ideju da stvori kuću koje se može tako lako razdvojiti kada i bračni par, došao je ekspert za pop kulturu zvani Omar Kbiri. Sa povećanjem broja razvoda svake godine,arhitekt Kbiri vjeruje da će njegov koncept dobiti na popularnosti, a posebno u Belgiji, Mađarskoj i  Portugalu u kojima su stope razvoda među najvišim na svijetu.

kuća koja se može razdvojiti nakon razvoda

Kbiri se za ovaj poduhvat obratio arhitektama holandskog studija “OBA” koji su osmislili jedinstven novi dizajn kuća, zvanih “Prenuptial housing”. Plutajući dom se sastoji od dvije nezavisne strukture koje djeluju kao jedna cjelina.
Napravljene od drveta i laganih karbonskih vlakana , prefabrikovane strukture su uklopljene jedna u drugu, a jednostavan mehanizam ih drži spojene.

dizajnidom19

Oglasi