KAKO DA VAŠA KUHINJA POSTANE PRAKTIČNA – 5 savjeta koji će vam preurediti kuhinju!

Uz ovih par savjeta vaša kuhinja će zasjati bez ijednog novog elementa- ključ je u dobroj organizaciji.

1. Uredni kuhinjski elementi

Svi znajte da mnogog nereda unutar kuhinjskih elemenata mogu da naprave samo poklopci šerpe i daske za sječenje. Ovaj problem možete lako riješiti . Ušarafite drvene daščice  za unutrašnju stranu fronta kuhinjskog elementa. Bit će dovoljno da napravite kutiju od oko 5 cm debljine, te da u njoj nađe svoje mjesto par stvarčica koje vam smetaju i ne trebaju baš uvijek.

2. Kutija za novine

Kutije za novine raznih oblika i dmenzija  mogu se iskoristiti kao stalak za plehove. Tako kuhinja neće djelovati neuredno, jer  stalak možete smjestiti u ugao kuhinje što djeluje kao ukras. Sve će biti na jednom mjestu, uredno i uvijek pri ruci. Oblik i material od koga se pravi  stalak za novine možete sami odabrati tako da bude u skladu sa ostalim izgledom kuhinje.

3. Savršeno mjesto za začine

Brojne kjesice i male posude za začine mogu da vam naprave priličan nered unutar kuhinjskih dijelova ili na radnoj površini. Nabavite par jednakih tegli u koje ćete smjestiti začine, a onda na svaku nalijepite naljepnicu sa nazivom začina. Tiplovima pričvrstite za zid  drvenu dasku. Finalni potez je u tome da svaki poklopac tegle dobro pričvrstite tiplom za dasku. Svi začini će vam biti na jednom mjestu,a pored  svega djelovat će dekorativno.

Oglasi