ČUDO KREATIVNOG DIZAJNA – ideja koja san pretvara u stvarnost!

Jedna od glavnih ideja ovog projekta je bila izgradnja kuće na nekom drugačijem mestu, zbog toga što je ova terasa predstavljala jedinu horizontalnu površinu na zemljištu  ističući se time kao idealno mjesto za roštiljanje, sunčanje, igranje fudbala ili organizovanje  piknika. Tako je i dizajnirana i napravljena Casa Pajarera.

dizajnidom1

dizajnidom2

Ova kuća počiva na velikom i armiranom betonskom stubu, koji je drži na samom rubu planine, podsjećajući na palafitos ili poduprte građevine koje su veoma prisutne u Južnoj i Centralnoj Americi. Ovakav koncept dozvoljava biljkama neometan rast te i vodi slobodan protok ispod kuće. Cjelokupan dizajn ovog neobičnog domaćinstva djeluje kao uvećana  kućice za ptice, a nalazi se okružena predivnim bujnim zelenilom te se uzdiže  sa zemljišta, zaštićena  lišćem i granama .

dizajnidom6

dizajnidom5

Pejzaž je moguće posmatrati samo kroz lišće obližnjeg drveća, a pristup kući je moguć putem velike prirodne terase i preko dugog i uskog mosta koji je spaja sa životnim prostorom, dnevnom sobom, kuhinjom, trpezarijom , gdje se izlazi na mali balkon koji lebdi iznad šume.

dizajnidom4

dizajnidom3

 

Oglasi