AVALON – DOM SA ZELENIM KROVOM – održivi dizajn ne zasniva se uvek na hi-tech gedžetima i vrhunskoj tehnologiji


Smještena na padini iznad Avalon plaže u Australiji, ova kuća predstavlja  modularnost, moderni komfor, svjež dizajn i pregršt ekoloških pogodnosti. Ovaj pametni i održivi modul kreiran je upotrebom lokalnih resursa iz održivih šuma, kao i metalik panela koji štite stanare od uticaja snažnih okeanskih vjetrova. Ipak,  najviše pažnje privlači zeleni krov ove kuće koji je definitivno i njen najbolji element.

Kuća ima površinu od 106 metara kvadratnih te sadrži sve što  je potrebno u jednom praktičnom i modernom domu, sa otvorenim prostorima koji sadrže trpezariju i jarko obojenu kuhinju sa dezenima plave i narandžaste.

Dvije spavaće sobe koje su dio ovog doma su jednostavne i minimalističke, dok očaravajuće kupatilo sa spuštenom kadom pruža panoramski pogled na okean i prostranstvo. Avalon dom je nešto što vas ne može razočarati, čak i ako ste ljubitelj konvencionalnih standarda.

Možemo slobodno kazati da ova kuća predstavlja idiličnu mješavinu modernog i ekološki svjesnog dizajna, koja je kreirana na najjednostavniji  način.

Oglasi