Milić Vukašinović je na društvenim mrežama objavio da mu je Aco Pejović pomogao u liječenju i izrazio mu duboku zahvalnost na pomoći.

Govornik se oglasio, navodeći da se susreo sa osobom čije karakterne crte i moralni principi prevazilaze one vezane za lična muzička dostignuća. Ova osoba je niko drugi do Aco Pejović, poznati umjetnik i zvijezda narodne muzike, koji iskazuje poštovanje prema svojim kolegama iz muzičke industrije. Ovo je bio prvi slučaj u kojem je govornik sreo nekoga tako izuzetnog karaktera.
Govornik je potvrdio da sa Pejovićem nema nikakvog poznanstva, te da nikada nisu imali priliku da se lično sretnu. Jedina interakcija između njih bio je jedan telefonski poziv u kojem su poslane dvije pjesme.

Kada je počela moja bolest, jedan muškarac je pronašao broj telefona moje supruge Suzane i došao do nje. Uvjeravao ju je da nema razloga za brigu, jer će mi pružiti pomoć na bilo koji način – bilo finansijsku ili drugu – do mog oporavka. Suzana je bila ohrabrena da ga kontaktira u bilo koje vrijeme za pomoć oko mog liječenja, što je i učinila. Zahvaljujući njegovoj pomoći, uskoro će mi u krvne sudove srca biti ugrađena dva stenta. Ovi detalji su podijeljeni u poruci koju je napisao.
Prema njegovim rečima, ovaj proces svedoči o istinskoj vrednosti i izuzetnom potencijalu koji poseduje cenjeni Aca Pejović.
On je, kako prenosi Klix.ba, i preko groba izrazio zahvalnost Suzani i Miliću Vukašinoviću.
Pejović je tokom jula bio domaćin koncerta u Vitezu. Tokom nastupa na bini je izašla Almira Patković. Pejović je prije 10 godina spasila Patkovićevoj život i platila joj je medicinske troškove.

Oglasi