All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

ZVUČNA IZOLACIJA U OBLIKU DEKORATIVNIH OBLOGA – lijepe i funkcionalne obloge!

loading...

ZVUČNA IZOLACIJA U OBLIKU DEKORATIVNIH OBLOGA – lijepe i funkcionalne obloge!

Italijanska firma Arper je u svrhu proizvodnje funkcionalnih i estetski lijepih funkcionalnih obloga protiv buke angažovala je dizajnera Lievore Althobloherr Molina. Tako je nastala obložna zvučna izolacija koja je i lijepa i funkcionalna.

Buka u stambenim i u poslovnim prosotrijama predstavlja veliki problem sve većem broju ljudi. Zbog toga je firma  Arper ponudila rješenje u vidu zidnih zvučnih panela pod nazivom Parentesit koji osim što djeluju dekorativno,istovremeno i redukuju pozadinsku buku. Akustični paneli se proizvode u tri osnovna geomertijska oblika: ovalni,  kružni i kvadratni .

zvučna izolacija

dizajnidom3

Obrizor na interesantne oblike i nijanse u kojim se izrađuju, akustični paneli mogu tako dobro poslužiti  u svrhu dekorisanja enterijera. Njihova osnovna djelatnost je da u prostorima gdje boravi mnogo ljudi unesu, prijeko potrebnu, tišinu. Kada zvuk naiđe na panel, on mu ne dozvoljava da se odbije i time zvučno zagradi prostor. Zbog toga je ovaj Parentesit najbolje koristiti u open-space kancelarijama.

dizajnidom2

dizajnidom

Tags: , ,

Related posts