ŠARENI STAMBENI BLOK INSPIRISAN ZMIJOM – prelijepa građevina u veselim bojama!

Arhitekta Nuvel je osmislio osnovu zgrade kao vijugavu liniju koja oblikom podsjeća na zmiju boa, ali i njemu veoma  drag modni detalj “feather boa” ili šal od perja koji se nosi oko vrata u cilju zavođenja, a pravi se od perja u raznim bojama.

stambeni blok inspirisan zmijom

dizajnidom-12jpg

Patrik Blan je bio zadužen za dizajniranje balkona u duhu italijanskog pozorišta, čijom dužinom su provučene  spiralne žice kroz koje raste ukupno 30.000 prirodnih biljaka. Svaki sprat ima jednu boju: crvena u prizemlju, iznad je purpurna, zatim slijede narandžasta i zelena, onda roze i na zadnjem spratu je plava boja.

dizajnidom13

Ovo novo carstvo boja, svjetla i vode ima ukupno sedam spratova, recepciju sa lobijem za druženje, prelivni bazen nalik jezeru, kafić, bar, prostor za opuštanje i goste, fitness centar,  garažu sa 273 mjesta, velnes kompleks sa prostorijama za masažu kao i privatni klub za vlasnike apartmana kojih ima čak 179, a svaki je veličine od 80 do 300 kvadrata koji ima ogromnu terasu sa pogledom na Mediteran.

dizajnidom14

O atraktivnosti ovog stambenog bloka svjedoči podatak da su se među prvim kupcima apartmana našle najbogatije javne i poznate ličnosti u Španiji, među kojima su fudbaleri Karlos Pujol, David Vilja, i jedan od najpoznatijih parova na svijetu Šakira i Žerar Pike.

Oglasi