Dženis Ričard, popularna TikTokerka porijeklom iz Kanade, nedavno je podijelila video u kojem je otkrila neke zanimljive tajne gostoprimstva koje je prikupila tokom godina rada u hotelu. Video je brzo stekao ogromnu popularnost na raznim platformama društvenih medija, ostavljajući gledaoce zapanjenim i zadivljenim otkrićima. U videu, prvo uputstvo koje je dala publici je da izbjegava ležanje na ćebetu koji je postavljen na krevet. To je zbog činjenice da se ne podvrgava čestom pranju, za razliku od posteljine.

 

“Radila sam u hotelu prije nekoliko godina i željela bih da vam ispričam sve tajne koje možda niste znali. Većina hotela ne pere prekrivače između smjena gostiju u sobi. Grozna stvar je što se to radi samo jednom godišnje – ne ležite na njemu, skinite ga”, upozorava.

Uz svoje prethodne prijedloge, Dženise također savjetuje da ne konzumirate bilo kakva pića iz čaša koje se nalaze u hotelskim sobama.

 

Gotovo svaka soba koju rezervišete ima flašu vode za piće i čaše. Ne pijte iz njih, jer se ne mijenjaju sve dok djeluju čisto! Naravno, mijenjaju se ako se vidi da su gosti pili iz njih, ali ako izgledaju kao da ih nisu pipnuli, čekaju sljedećeg gosta”, otkrila je

Osim što je upozorila da ne hodate bosi po tepihu zbog nedostatka dubinskog čišćenja, istakla je neke prednosti smještaja u hotelu.

 

“Ako imamo slobodnih soba, možemo vas nagraditi apartmanom ili vam dati bolju sobu bez ikakve naknade. Neki hoteli imaju politiku ‘stopostotnog zadovoljstva’, što znači da ukoliko vam se nešto ne sviđa, kažete menadžeru i dobićete to u svojoj sobi”, govori u videu.

U svom posljednjem savjetu, ona predlaže da ako ne možete stići na doručak na vrijeme, možete zatražiti od hotelskog osoblja da vam pripremi doručak koji možete ponijeti sa sobom. Na ovaj način ne morate da preskačete najvažniji obrok u danu i još uvek možete uživati ​​u ukusnom doručku na odlasku. Osim što je izazvao reakcije drugih sobarica, video ih je potaknuo da podijele vlastita iskustva o pranju prekrivača u hotelima. Neke spremačice su otkrile da se u njihovim objektima često peru prekrivači, dok su druge otkrile da znaju za restorane u kojima se ova higijenska praksa ne smije poštovati.