ŽELITE PROŠITITI SVOJ DOM: MODERNI DODATAK ZA DOM OD CIGLE

Connect Parkville predstavlja jedan projekt u Melbourneu koji je kreirao studio iz istog ovog grada, Steffen Welsch Architects, i demonstrira sjedinjenje novog dizajna sa starim, manifestirajući se kao neprimjetni produžetak, smješten između dvije građevine od cigle.

44a

U ovom domaćinstvu živi pet članova obitelji i nakon njenog rasta, mjere su zahtijevale hitne intervencije na dodavanju jednog novog sloja  postojećoj strukturi. Steffen Welsch Architects je to riješio jedinicom koja predstavlja stakleni atrij u kojem je smještena trpezarija koja spaja razdvojene prostore u unutrašnjosti jedne kuće.

45a

Ovaj tranzicijski prostor služi kao nova zajednička, obiteljska površina, osvijetljena prozorima, koji pozivaju sjevernu svjetlost unutra te kliznim vratima otvaraju put ka suncu osvjetljenom dvorištu.

46a

Dekor u interijeru ovog prostora je jednostavan i moderan, bez nekih skupih obrazaca ili komada, već sadrži samo stilske, moderne materijale kao što su staklo i drvo . Sve što se može zateći u ovoj konstrukciji je lakonsko, prosto te funkcionalno, baš onako kako moderni ljudi to i vole.

Svaki detalj dizajna je funkcionalan kao i održiv. Njegovu pregradu čini staklena pozadina u kuhinji koja pruža savremen izgled, dosta bijelih površina koje vizualno uvećavaju sam prostor čineći ga prepunim svjetla te utopljavajući ga udobnim teksturama drveta.

Oglasi