UNIKATNO UMJETNIČKO DJELO: OBLAK KAO ZVUČNIK

Making Weather je jako lijepo osmišljena kreacija Ričarda Klarksona, koju nije moguće kategorizovati. Ona predstavlja pravi predmet umetnosti, ali ito tako i savremeni komad tehnike. U osnovi, ovaj dizajn predstavlja oblak od poliestera u kojem su skriveni magnetno levitirajući moduli i druga audio – vizuelna oduševljenja.

47a

Making Weather je ustvari revolucionarno poboljšanje originalnog Smart Cloud sistema koji je takođe delo ovog Richard Clarkson studija i u svojoj osnovi predstavlja rekreiranje meteoroloških uslova.  Making Weather je opremljen širokim opsegom LED sijalica koje u različitim bojama simuliraju obrasce kao kod električnih pražnjenja koja nastaju u atmosferi, i sadrže Bluetooth zvučnik radi emitovanja muzike ili zvuka vremenskih efekata. Skrivena  litijum jonska baterija omogućava svaku bežičnu operaciju, dok baza oblaka mora biti konstantno spojena sa izvorom električne energije.

48a

Blago pomjeranje može rotirati i pomjerati ovaj oblak, a njegov celokupan integritet vidljiv je posmatrali ga sa donje ili gornje strane, zahvaljujući bazi koja je kreirana od ogledala.

Sve u svemu, Making Weather je trenutno pravo unikatno čudo svoje vrste.

49a

Oglasi