VATRENA KUĆA: NAPRAVLJENA OD KAMENA OHLAĐENE LAVE – projekat koji je apsolutno vrijedan pažnje


Moderni australski dom viktorijanskog stila, dizajniran je od stane b.e architecture studija te se sastoji od monokromatskog kamena lave, sa grubim površinama koje pružaju strukturi tonalne teksture. Reflektirajući prozori postavljeni su malo uvučeno spram eksterijerne fasade kreirane od kamena, pružajući tako blistav, solidan izgled nalik monolitnom kamenu.

Uprkos velikoj blizini ulice kao i ostalih susjednih građevina, ova reflektirajuća stakla daju prijeko potrebnu privatnost njenim vlasnicima. Imanje na kojem se ona nalazi možda ima manjak prostora, ali su arhitekti to uspjeli da nadomjeste sadnjom drveća dužinom staza i dobrim vještinama krajobrazne arhitekture.

Tople teksture se nastavljaju i u interijeru, naročito u kuhinjskom dijelu, sa tamnim drvenim elementima i tamno sivim mramornim radnim površinama. Unutrašnjost još ukrašavaju i jako lijepe spiralne stepenice koje su kreirane radi dramatičnog izgleda zajedno s njihovim kružnim svjetlarnikom koji reflektira uvijenu konstrukciju stepenica.

Tim B.E Architecture studija čini mlad, dinamičan i multikulturni kolektiv, sa širokim rasponom osobnih interesa te specijalnosti. Članovi ove firme sarađuju vrlo blisko sa svojim klijentima, građevinskim firmama i samostalnim izvođačima radova kako bi osigurali da njihovi projekti izraze klijente za koje su kreirani i da sve što je njima potrebno bude uvijek tu na pravom mjestu.