Vjerujemo da svi volite domaću salatu i da dobro znate da domaća salata nema isti ukus kao ona koja se kupuje na pijaci od one koju vi sami uzgojite. Iz razloga što je puterica toliko popularna zaboravili smo na razne druge salate. Naime, ukoliko odlučite da sami proizvedete salatu ili spanać na svojoj terasi ili u svom dvorištu možete da izaberete bilo koju vrstu salate kristalika, ajsberg, radić i mnoge druge salate koje vi volite.

 

Sve ono što vam je potrebno da uradite je da uzmete balone za vodu , veličine oko 5 litara i više , isječete svaki po visini na pola i onda ih okrenete dužinom da leži na zemlji. Čepove kanistera ostavite zatvorene, pripremite i neku vrstu podmetača. Na taj način dobit ćete jednu vrstu dubljeg plastičnog korita na kojem je potrebno da samo malo da izbušite dno odnosno jednu manju rupicu. Za to vam će biti potrebna samo jedna mala lemilica ili ukoliko je nemate onda možete da zagrijte dobro vrh nekog manjeg šrafcigera i dok je skroz vrelo izbušite rupice.

Da zemlja ne bi veoma brzo zapušila te rupe prekrijete dno komadom jedne plastificirane hartije. Napunite polovine kanistera humusom , posijete salatu , redovno zaljevajte i za dva mjeseca ćete uživati u plodovima svog rada ako je redovno berete biljke će se podmlađivati i dugo vremena imat ćete svježu salatu na vašem stolu. Jeste li vi znali za ovu genijalnu ideju? Hočete li je primjeniti? Ukoliko i vi imate neku svoju ideju slobodno nam pišite u komentarima ispod ovog posta