Svaki dan na portalima možemo da pročitamo vijesti o saobraćajnim nesrećama u kojima nažalost život gube nedužne osobe iako se stalno apeluje na vozače da smanje gas i da ne piju dok voze i naravno da dva puta gledaju prije nego urade sljedeći korak. Naime, tako je poznati sportista po imenu Amon Rakić doživio saobraćajnu nesreću i nažalost podlegao je od teških tjelesnih  povreda. Nesreća se desila u naselju Osenik u Hadžiću. Amon je imao samo 24 godine i bio je poznati hokej igrač u timu za Bosnu i Hercegovinu.

 

Nesreća se desila u nedjelju u 16i 20 sati, u nesreći su učestvevali motociklista i dva automobila a nažalost jedna osoba je smrtno stradala. Naime, vožna na motoru nije dobra ideja ukoliko ne nosite zaštitnu opremu jer svaka mala pogreška može dovesti do velike nesreće , a često nažalost motociklista podgledne povredama. Ovaj put je nažalost mlada osoba je  izgubila život, osim toga Rakić je bio odličan u svom zanimanju igranju hokeja za svoju zemlju i igrao je u velikom broju utakmica.

 

Reprezencija hokeja Bosne i Hercegovine oprostila se od ovog mladog igrača rakića. Uputili su zahvalnicu što su imali čast da igraju s njim , koji je nosio uniformu i predano radio da svoju zemlju predstavi u najboljem svjetlu. Izrazili su zahvalnost na njegovoj posvečenosti također i veliki broj ljudi putem društvenih mreža,  koji vole i prate hokej oprostili su se od preminulog igrača emotivnim riječima. Također njegovi prijatelji i porodica još uvijek nisu svjesni da ih je napustio Amor Rakić. Vrijeme i mjesto sahrane još uvijek nije poznato u javnosti.

Oglasi