U nastavku današnjeg teksta ulazimo u život i karijeru Zorane Lole Novaković, jedne od najistaknutijih pjevačica prošlog vijeka. Rođena 25. aprila 1935. godine u Beogradu, njen izuzetan vokalni talenat i magnetna ličnost brzo su je podstakli da postane jedna od istaknutih ličnosti u muzičkoj industriji tokom 60-ih i 70-ih godina.

Lola Novaković je stekla slavu po brojnim hitovima i nezaboravnim nastupima na muzičkim festivalima. Njen jedinstveni glas i interpretacija učinili su njenu pjesmu “Tita” izuzetno popularnom u zemlji i svijetu. Pored toga, učešće na takmičenju za Pjesmu Evrovizije 1962. godine, gdje je predstavljala Jugoslaviju sa pjesmom “Ne gasi svetla u sumrak” i obezbijedila četvrto mjesto, dodatno je istaklo njen doprinos muzičkoj sceni.

 

Pored uspjeha u muzičkoj karijeri, Lola Novaković se suočila i sa medijskom pažnjom oko svog ličnog života. Njenu privatnost zasjenila su tri braka. Njen prvi brak, sa Borom Kragujevićem, profesorom fizičkog vaspitanja, bio je kratkog veka. Potom je sklopila brak sa Milom Jovanovićem, članom avio kompanije “Panamericen”, koji je takođe nakon četiri godine završio razvodom. Ipak, najviše pažnje izazvao je njen treći brak sa mlađim kolegom Draganom Antićem. Njihova veza postala je tema spekulacija i senzacionalizma u medijima. Uprkos kontroverzama, ova veza je Loli Novaković pružila još jedno iskustvo braka i razvoda.

 

Nakon što je doživjela mnoge uspone i padove u svom privatnom životu, Lola Novaković je zadržala svoju poniznost i povučenost. Uprkos tome što je bila nevjerovatno popularna, ostala je istinski čovjek, a njenu skromnost su prepoznali i drugi. Nažalost, posljednje godine je provela u samoći i preminula je 3. aprila 2016. Uprkos njenoj slavi, njena sahrana je bila privatna stvar. Lola Novaković služi kao podsjetnik na to koliko zamršeni mogu biti ljudski životi i javne ličnosti, jer je vodila i uspjeh i neuspjeh. Njena muzička zaostavština i životna priča nastavljaju da inspirišu i podsjećaju nas da iza glamura kriju iskrena ljudska iskustva i emocije.

 

Oglasi