Uređenje malih prostorija i njihovo dekorisanje oduvijek je stvaralo ogroman izazov kod dizajnera enterijera i arhitekti.

Mali prostor i njegova organizacija zahtjeva ogromnu pažnju dosta kreativnosti. Organizacija je ono što dolazi na prvo mjesto jer se mora voditi računa o tome da enterijer bude usklađen, prostran a da se izbjegava da bude natrpan sa stvarima koje mu nisu potrebne i koje jednostavno nemaju svrhe u cijeloj priči.

Danas ćemo vam pokazati par ideja i slika za uređenje kuhinja koje su male kvadrature koje će vam pomoći prilikom uređenja enterijera. Prva stvar koju treba da znate kod uređenja bilo kakvog malog prostora jeste da koristite svijetlu paletu boja i prilikom boje zidova, namješta ali i dekoracija. Pogledajte da pronađete što više prostora za skladištenje.

Idealne dekoracije za malu kuhinju su jednostavne, uopšte ne mora da ih bude previše. Možete također postaviti zidne police pa na njih postaviti teglice sa začinima. Na ovaj način ćete napraviti rasterećenje prostora a izgledat će veoma dekorativno. Birajte šarene tanjire pa ih postavite u stakleni dio u kuhinji. Pogledajte i ostale primjere.

Oglasi